Wat is de huidige situatie?

18 augustus 2020

Onze organisatie in Nederland kenmerkt zich in tien op zichzelf staande locaties. Dit betekent dat er in overleg met de locatiemanager en aangesloten familieraad wordt besloten wat wel en niet kan op de locatie. Maatwerk en afstemming met familie is en blijft het belangrijkste.

We hebben gekozen voor een fasegewijze aanpak:

 • Fase 1
  Bezoek door 1 aangewezen persoon, waar nodig met afscheidingswand in bezoekruimte. Bij voorkeur van binnen en van buiten te benaderen.
 • Fase 2
  Bezoek van één persoon op 1,5 meter afstand, in bezoekruimte met veiligheidsbarrière bijvoorbeeld tafel, maar zonder afscheidingswand. Bij maar 1 in- en uitgang evt. bewoner als eerste erin, tafels plaatsen en bewoner als laatste eruit. Bij verwachting dat afstand niet gehandhaafd zal/ kan worden, dan een los scherm op tafel plaatsen en/of begeleiding bieden. Eventueel is dit ook buiten op een terras/ tuin te realiseren.
 • Fase 3
  Bezoek op meer dan 1,5 meter afstand op de eigen kamer, of buiten wandelen met meer dan 1,5 meter afstand in de tuin. Als de afstand niet mogelijk is bijvoorbeeld bij het duwen van een rolstoel, dan beiden een mondkapje op en handschoenen aan.
 • Fase 4
  Richtlijnen fase 3, maar dan bezoek op minder dan 1,5 meter zowel binnen, als buiten.
 • Fase 5
  Familiebezoek normale situatie.

Op dit moment bevindt Rosorum zich in fase 3.