Rosorum Residentie Arnhem is een kleinschalige en luxe zorgresidentie met twintig comfortabele appartementen voor ouderen die zelfstandig willen en kunnen wonen in een omgeving waar hoogwaardige services de standaard zijn. Het complex met exclusieve seniorenwoningen is gevestigd in een karakteristiek pand op een schitterende en levendige locatie op steenworp afstand van het centrum. Bewoners hebben daarmee voorzieningen als het station, winkels en restaurants binnen handbereik. Rosorum Residentie Arnhem, voorzien van een riant terras en prachtig aangelegde tuin, ligt op het hoogste punt van de Amsterdamseweg. Bewoners hebben vanuit het monumentale gebouw een schitterend uitzicht over de stad. Diverse appartementen kijken vrij uit over de Rijn, terwijl bij mooi weer zelfs Nijmegen zichtbaar is.

De naam Rosorum duikt in 1629 voor het eerst op in de geschiedenisboeken. In 1740 stond op deze plek een villa met herberg, maar een rijke projectontwikkelaar verbouwde het pand tot Landhuis Rosorum. In 1931 werd het pand uitgebreid met zij- en achtervleugels, waardoor het gebouw zijn huidige vorm kreeg. In 2008 en 2009 werd het pand in opdracht van Rosorum met respect voor de monumentale waarde verbouwd en kreeg het zijn huidige bestemming. Inschrijven voor een appartement in Rosorum Residentie Arnhem kan via de contactpagina op deze website. Op die pagina kunt u tevens een brochure aanvragen, specifieke vragen stellen en uw eventuele wensen kenbaar maken.

Wonen in Rosorum Residentie Arnhem

De twintig comfortabele en complete appartementen variëren in grootte van 50 tot 110 vierkante meter. Soms beschikken ze over een eigen buitenruimte als een balkon of tuinterras.

De appartementen zijn gericht op zelfstandige bewoning met daarbij specifieke extra faciliteiten om het mogelijk te maken ook bij intensieve zorgvraag in het appartement te kunnen blijven wonen. Zo is ieder zorgappartement voorzien van een persoonlijk alarmeringssysteem, een goed toegankelijke badkamer met veel bewegingsruimte en een toegangscontrolesysteem.

De appartementen in deze zorgresidentie zijn bijzonder luxe afgewerkt en beschikken vrijwel allemaal over een ruime en lichte woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet, een apart bezoekerstoilet en een keuken. De bewoners van Rosorum Residentie Arnhem delen een aantal gezamenlijke ruimten zoals een sfeervolle dinerzaal met aansluitende woonkamer, een terras met uitzicht op de tuin en een activiteitenruimte annex televisie- en leeskamer.

De zorg in Rosorum Residentie Arnhem

In Rosorum Residentie Arnhem is 24 uur per dag en zeven dagen in de week gediplomeerd en ervaren personeel aanwezig dat in acute situaties direct de benodigde zorg verleent. En natuurlijk ook om de dagelijkse structurele zorg te geven die de bewoners wensen en nodig hebben.

Deze zorginfrastructuur maakt het mogelijk ook mensen met een zwaardere zorgindicatie (zorgzwaartepakket 4 en hoger) zorg op maat in hun eigen appartement te bieden.

Vanzelfsprekend geldt ook voor de zorg dat de wensen en belangen van de bewoners centraal staan. Rosorum levert persoonlijke zorg zoals de bewoners dat graag willen. Van de hoogste kwaliteit, elke dag weer.

Ook mantelzorgers zijn belangrijk. Zij vormen een sociaal netwerk en geven een gevoel van veiligheid en zelfstandigheid. Dit sociale netwerk wordt in kaart gebracht en waar nodig worden doelen opgenomen in het zorgplan. Aandacht voor mantelzorg is belangrijk, mantelzorger zijn is soms zwaar. Onze verpleegkundige adviseren en ondersteunen hierin waar nodig.

Een seniorenwoning is volgens de standaard van Rosorum een volwaardig en comfortabel appartement op een prachtige plek. Bij Rosorum Residentie Arnhem krijgt u niet alleen de benodigde zorg, maar wordt u bovendien respectvol bejegend in een sfeer die gekenmerkt wordt door respect, persoonlijkheid en warmte.

De services in Rosorum Residentie Arnhem

Om het wonen in Rosorum Residentie Arnhem zo comfortabel en aangenaam mogelijk te laten zijn, wordt een uitgebreid pakket aan services geboden. Vanzelfsprekend stellen onze medewerkers de wensen en belangen van de bewoners daarbij centraal en worden er geen verplichtingen opgelegd.

Tot de dagelijkse services behoren onder andere het ontbijt dat voor iedere bewoner op maat is samengesteld en op het gewenste tijdstip in het appartement wordt bezorgd, een lunchbuffet en een driegangen diner. De maaltijden worden in de eigen keuken met veel passie en culinaire creativiteit bereid door onze chef-kok en zijn brigade.

Verder worden er de gehele dag drankjes geserveerd, zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te lunchen of te dineren en kunnen de bewoners gebruik maken van onze was-, droog- en strijkservice. Rosorum biedt de bewoners daarnaast een gevarieerd programma met activiteiten als klassieke concerten in Rosorum zelf of op een externe locatie, voordrachten, museumbezoek en verschillende cursussen.

De tarieven van Rosorum Residentie Arnhem

De all in tarieven voor de woonservice in Rosorum Residentie Arnhem bedragen vanaf € 3.750,- per maand.

Deze prijs geldt voor bewoning door één persoon. Voor inwoning van een partner wordt een vanafprijs van € 795,- per maand in rekening gebracht.

Plattegrond

Beweeg met uw muis over onderstaande plattegronden en klik op een van de nummers.
De plattegrond van het desbetreffende appartement wordt dan geopend.
Met de pijltjes aan de linker- en rechterzijde van de plattegronden kunt u andere verdiepingen selecteren.

  • Rosorum Residentie Arnhem
  • Rosorum Residentie Arnhem
  • Rosorum Residentie Arnhem
  • Rosorum Residentie Arnhem