Rosorum Residentie Joannes de Deo is hét adres voor wonen met zorg op maat van de hoogste kwaliteit in Haarlem. De residentie ligt in de wijk Kleverpark aan de Maerten van Heemskerckstraat 2b, op steenworp afstand van het Centraal Station en het gezellige stadscentrum. De bewoners hebben ook diverse leuke winkels en het groen van onder andere de Bolwerken en het Kenaupark direct binnen handbereik.

Het prachtige pand werd eind negentiende eeuw gebouwd en in de loop der jaren keer op keer uitgebreid. Na diverse fusies ging het voormalige Joannes de Deo jarenlang door het leven als Kennemer Gasthuis, om uiteindelijk in 2006 definitief gesloten te worden. Op het monumentale hoofdgebouw na, zijn alle gebouwen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe en bijzonder gewilde woonwijk Deo Neo.

Het uit 1889 stammende hoofdgebouw is volledig in oude glorie hersteld en geschikt gemaakt voor bewoning door senioren. Aan weerszijden van de voormalige kapel, die omgetoverd is tot een sfeervol restaurant voor de bewoners, zijn terrassen aangelegd met prachtig uitzicht op de stadstuinen die het karakteristieke gebouw omringen. Op 1 mei 2014 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun comfortabele appartementen in Rosorum Residentie Joannes de Deo. Inschrijven voor een appartement in Rosorum Joannes de Deo kan via de contactpagina op deze website. Op die pagina kunt u tevens een brochure aanvragen, specifieke vragen stellen en uw eventuele wensen kenbaar maken.

Wonen in Rosorum Residentie Joannes de Deo

Het hoofdgebouw van het voormalige Deo Ziekenhuis is verbouwd tot Rosorum Residentie Joannes de Deo en telt nu 34 aantrekkelijke en volwaardige seniorenappartementen.

Het gaat om bijzonder comfortabele appartementen die in grootte variëren van 60 tot 130 vierkante meter en allemaal voorzien zijn van een eigen buitenruimte. De hoogwaardig afgewerkte appartementen zijn gericht op zelfstandige bewoning met daarbij specifieke extra faciliteiten om het mogelijk te maken ook bij intensieve en continue zorgvraag in het appartement te kunnen blijven wonen. Ieder zorgappartement is voorzien van een persoonlijk alarmeringssysteem, een goed toegankelijke badkamer met voldoende bewegingsruimte en een toegangscontrolesysteem.

De appartementen beschikken over tenminste een woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet, een apart bezoekerstoilet en een keuken. Rosorum Residentie Joannes de Deo voorziet verder in een aantal ruimten voor algemeen gebruik zoals een prachtig restaurant met open keuken in de voormalige kapel, een ruime woonkamer, activiteitenruimte, wijnkelder, bibliotheek en buitenterrassen met uitzicht op de stadstuinen.

De zorg in Rosorum Residentie Joannes de Deo

Rosorum Residentie Joannes de Deo is bij uitstek geschikt voor senioren die op zoek zijn naar mogelijkheden tot zelfstandig wonen met zorg in Haarlem. Er is zeven dagen per week en 24 uur per dag gediplomeerd en ervaren personeel aanwezig dat de bewoners de nodige zorg verleent. Ook in eventuele noodsituaties komen de medewerkers direct in actie. Deze zorgstructuur maakt het mogelijk ook mensen met een zwaardere zorgindicatie (VV 4/ZZP 4 en hoger) zorg op maat in hun eigen appartement te bieden.

Vanzelfsprekend geldt ook voor de zorg dat de wensen en belangen van de bewoners centraal staan. Soms gaat een toenemende behoefte aan zorg en ondersteuning gepaard met vermindering van de mogelijkheden om zelfstandig te wonen. Ook als de gezondheid achteruit gaat en er verzorging nodig is, hoeven de bewoners niet naar een verpleeghuis of andere zorginstelling te verhuizen.

Ook mantelzorgers zijn belangrijk. Zij vormen een sociaal netwerk en geven een gevoel van veiligheid en zelfstandigheid. Dit sociale netwerk wordt in kaart gebracht en waar nodig worden doelen opgenomen in het zorgplan.

Aandacht voor mantelzorg is belangrijk, mantelzorger zijn is soms zwaar. Onze verpleegkundige adviseren en ondersteunen hierin waar nodig.

Bij Rosorum krijgen de bewoners niet alleen de benodigde zorg, maar worden ze bovendien respectvol bejegend in een sfeer die gekenmerkt wordt door persoonlijkheid en warmte. Rosorum Residentie Joannes de Deo biedt op haar eigen locatie voor bewoners die daar behoefte aan hebben een dagelijks programma met gezamenlijke activiteiten.

De services in Rosorum Residentie Joannes de Deo

Om het wonen in Rosorum Residentie Joannes de Deo zo comfortabel en aangenaam mogelijk te laten zijn, wordt een uitgebreid pakket aan services geboden. Vanzelfsprekend stellen de medewerkers de wensen en belangen van de bewoners daarbij centraal en worden er geen verplichtingen opgelegd.

Tot de dagelijkse services behoren onder andere het ontbijt dat voor iedere bewoner op maat is samengesteld en op het gewenste tijdstip in het appartement wordt bezorgd, een lunchbuffet tussen de middag en ‘s avonds een driegangen diner. De maaltijden worden in de eigen keuken met veel passie en culinaire creativiteit bereid door onze vaste chef-kok en zijn collega’s. Desgewenst worden de lunches en diners in het appartement gebracht. De koks stellen het menu samen mede op basis van de wensen en voorkeuren van de bewoners.

Verder worden er de gehele dag drankjes geserveerd, zijn familie en vrienden van harte welkom om mee te lunchen of te dineren en kunnen de bewoners gebruik maken van onze was-, droog- en strijkservice. Rosorum biedt de bewoners daarnaast vrijwel dagelijks een gevarieerd programma met activiteiten zoals bijvoorbeeld klassieke concerten in Rosorum zelf of op een externe locatie, voordrachten, museumbezoek en diverse cursussen. Deelname is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend. Dit activiteitenprogramma staat los van de activiteiten die met kleine groepen bewoners als onderdeel van de behoefte aan zorg en ondersteuning zijn samengesteld.

Voor familieleden die willen blijven overnachten, kunnen bewoners een comfortabele hotelkamer in Rosorum boeken.

De tarieven van Rosorum Residentie Joannes de Deo

De all-in tarieven voor de woonservice in Rosorum Residentie Joannes de Deo zijn afhankelijk van de omvang en ligging van het appartement en beginnen bij een maandbedrag van € 3600,- voor de kleinste appartementen.

Deze prijs geldt voor bewoning door één persoon. Voor inwoning van een partner wordt een vanafprijs van € 795, per maand in rekening gebracht. Wanneer u zorg op indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg krijgt (ZZP 4 of hoger), betaalt u aanvullend een inkomensafhankelijke wettelijke eigen bijdrage.

Plattegrond

Beweeg met uw muis over onderstaande plattegronden en klik op een van de nummers.
De plattegrond van het desbetreffende appartement wordt dan geopend.
Met de pijltjes aan de linker- en rechterzijde van de plattegrond kunt u een andere verdieping selecteren.

  • Rosorum Residentie Haarlem
  • Rosorum Residentie Haarlem
  • Rosorum Residentie Haarlem
  • Rosorum Residentie Haarlem