De karakteristieke villa op de hoek van de Roëllstraat en Zypendaalseweg in Arnhem werd in 1911 naar een ontwerp van architect De Bazel gebouwd in opdracht van de directeur van de Arnhemse Verzekerings Maatschappij.

Het statige woonhuis, één van de absolute architectonische parels van de Burgemeesterwijk, kreeg de naam Zonnegaarde. De villa ligt direct aan Park Sonsbeek en bovendien vlak bij de gezellige Van Lawick van Pabststraat. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd het pand betrokken door een Britse legereenheid. Vlak na de oorlog kwam er een meisjesinternaat in en werd de naam veranderd in Klein Tadema State. De laatste jaren functioneerde het in een typisch Franse stijl opgetrokken pand als kantoorvilla Residence Zypendaal.

De ligging van de door een veilige en beschutte tuin omgeven zorgvilla Zypendaal is uniek. Mede door de directe nabijheid van Park Sonsbeek, alom bekend als het mooiste stadspark van Nederland, is het voorname en heerlijk rustige Burgemeesterskwartier één van de meest gewilde woonwijken van Arnhem, samen met de aangelegen wijken de Hoogkamp,  Sterrenberg, Gulden Bodem en Schaarsbergen. Eind februari 2014 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in de zorgvilla. Inschrijven voor een appartement in Rosorum Zorgvilla Zypendaal kan via de contactpagina op deze website. Op die pagina kunt u tevens een brochure aanvragen, specifieke vragen stellen en uw eventuele wensen kenbaar maken. De gemiddelde wachttijd voor een appartement in Rosorum Zorgvilla Zypendaal ligt tussen de 4 en 14 weken. Voor de actuele wachttijd vragen wij u om contact op te nemen met onze locatiemanager.

Wonen in Rosorum Zorgvilla Zypendaal

In tegenstelling tot een regulier verzorgingshuis heeft dit particuliere huis slechts twaalf comfortabele woonstudio’s, in grootte variërend van circa 25 tot 50 m².

Iedere studio is voorzien van een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel en wordt vrijwel gebruiksklaar opgeleverd met onder andere ‘houtlook’ pvc vloer, behang en stucwerk. Sommige woonstudio’s beschikken nog over authentieke elementen, zoals prachtige lambriseringen. Deze zijn vanzelfsprekend volledig gerenoveerd. De woonstudio’s op de eerste en tweede etage zijn per lift bereikbaar.

Rosorum Zorgvilla Zypendaal is een zogeheten ‘open huis’, maar indien nodig kunnen er in overleg met bewoners of familie specifieke maatregelen worden getroffen om de veiligheid te verhogen en het verblijf verder te veraangenamen. De medewerkers van Rosorum hebben altijd zicht op de entree van de tuin en de villa. Bewoners van de zorgvilla hebben er buiten hun eigen woonstudio de beschikking over algemene ruimten als de monumentale hal, een riante woonkamer en een schitterende woonkeuken. De openbare ruimtes zijn op dusdanige wijze met elkaar verbonden dat de bewoners een hele ronde door het pand kunnen lopen. Bewoners nemen eigen meubilair mee om het appartement in te richten. Een aantal appartementen is geschikt voor echtparen.

De monumentale tuin is grondig aangepakt en geschikt gemaakt als een prettige en veilige verblijfplaats voor de bewoners. Er is een terras met diverse zitjes waar met enige regelmaat diverse buitenactiviteiten georganiseerd worden. De tuin leent zich daarnaast uitstekend voor een kleine wandeling.

De zorg in Rosorum Zorgvilla Zypendaal

Rosorum Zorgvilla Zypendaal levert een kwalitatief hoogwaardige combinatie van wonen, zorg en services voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming in hun dagelijks leven. Iedere bewoner van de zorgvilla is anders en de behoefte aan zorg varieert derhalve sterk. Zeker indien er sprake is van dementie, wat in meerdere of mindere mate vaak de situatie is, hangt de behoefte aan verzorging en begeleiding bijvoorbeeld samen met de individuele levensgeschiedenis en de persoonlijkheid van een bewoner.

Nieuwe bewoners hebben meestal zorgzwaartepakket (ZZP) 4-5 of hoger. Soms is de juiste indicatie nog niet afgegeven en wordt in overleg met het orgaan dat de indicatie stelt (het CIZ) bekeken of er aanleiding is om een indicatie af te geven die nodig is voor het bekostigen van de dagelijkse zorg in Zorgvilla Zypendaal.

In overleg met de bewoners en/of hun familieleden wordt voor iedere bewoner een zogeheten zorgleefplan opgesteld.

Ook mantelzorgers zijn belangrijk. Zij vormen een sociaal netwerk en geven een gevoel van veiligheid en zelfstandigheid. Dit sociale netwerk wordt in kaart gebracht en waar nodig worden doelen opgenomen in het zorgplan. Aandacht voor mantelzorg is belangrijk, mantelzorger zijn is soms zwaar. Onze verpleegkundige adviseren en ondersteunen hierin waar nodig.

De dagelijkse zorg wordt 24 uur per dag gegeven door eigen medewerkers die door Rosorum zijn opgeleid en specifiek ervaring en affiniteit hebben met dementie, als dan niet gecombineerd met somatische zorg.

Bij Zorgvilla Zypendaal hebben medewerkers de tijd, de ruimte en de kennis om een zo goed mogelijke relatie met de bewoners en zijn dierbaren aan te gaan.

Er is een breed aanbod van (dag-) activiteiten die zo veel mogelijk op de wensen en belangstelling van de bewoners worden afgestemd. Sommige dagactiviteiten zijn ook toegankelijk voor mensen die nog niet in de zorgvilla wonen zoals het begeleid wandelen op vrijdagochtend (klik hier voor meer informatie). Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan concerten of lezingen. Neem hiervoor contact op met onze activiteitenbegeleidster op telefoonnummer 026-3560333.

De leiding van Zorgvilla Zypendaal is in handen van een locatiemanager die zich dagelijks ondersteund weet door een zorgcoördinator. Samen met hun medewerkers vormen zij de sleutel tot de allerbeste zorg.

De services in Rosorum Zorgvilla Zypendaal

Om het de bewoners van Rosorum Zorgvilla Zypendaal zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken, is er een breed pakket aan services samengesteld.

De wensen en belangen van de bewoners staan daarbij centraal en er worden vanzelfsprekend geen verplichtingen opgelegd. Juist omdat bewoners van de Zorgvilla het vaak moeilijk vinden om zelfstandig een dagritme te vinden, zijn de services een belangrijk onderdeel van de dagelijkse begeleiding.

Rosorum Zorgvilla Zypendaal beschikt over een eigen keuken waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner bereid worden. Desgewenst worden de maaltijden in de woonstudio’s geserveerd, maar in de praktijk eten de bewoners graag samen, meestal in kleine groepjes. Omdat de maaltijden heel belangrijke momenten op de dag zijn, worden de bewoners, als zij dat willen, betrokken bij de voorbereidingen en soms ook bij de bereiding van de maaltijden.

De activiteiten die de medewerkers dagelijks voor de bewoners organiseren, vormen onderdeel van de service enerzijds en de zorg en begeleiding anderzijds. Naast de maaltijden en de dagelijkse activiteiten zijn er nog diverse andere services inbegrepen. Zo worden de woonstudio’s en algemene ruimten in eigen beheer schoongemaakt, is er een was- en strijkservice en een eigen boodschappendienst. Ook organiseren de medewerkers van de zorgvilla met enige regelmaat externe activiteiten.

Voor familie of kennissen die van ver op bezoek komen en willen blijven overnachten is er een hotelkamer beschikbaar inclusief arrangement voor ontbijt, lunch en diner.

De tarieven van Rosorum Zorgvilla Zypendaal

De maandelijkse tarieven voor wonen in Zorgvilla Zypendaal bedragen vanaf € 2.950,-  per maand.

In het bedrag per maand zitten alle woongerelateerde lasten begrepen voor het eigen appartement alsmede voor de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Onder meer de huur van de ruimte (s), de verbruikskosten, de instandhoudingskosten etc.

Bewoners van Zorgvilla Zypendaal ontvangen zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg in de vorm van het “Volledig Pakket Thuis”. De vergoeding die Rosorum hiervoor ontvangt dekt alle overige kosten die worden gemaakt, met name voor de zorg en ondersteuning 24 uur per dag, 7 dagen per week. Rosorum zet veel zorgmedewerkers in om de allerbeste zorg te geven. Daar betaalt u niets extra voor. Voor de geïndiceerde zorg betaalt u aan het CAK een inkomensafhankelijke eigen bijdrage die wettelijk is vastgelegd.

Samenvattend betaalt u het maandelijks tarief aan Rosorum en de (eventuele) wettelijke eigen bijdrage die verband houdt met de zorgindicatie aan het CAK. Hiermee bent u verzekerd van de allerbeste zorg en services en woont u in een comfortabel appartement in een prachtig karakteristiek pand.

Plattegrond

Hier vindt u een overzicht van de studio’s in Rosorum Zorgvilla Zypendaal.
Met de pijltjes aan de linker- en rechterzijde van de plattegrond kunt u een andere verdieping selecteren.

  • Rosorum Zorgvilla Zypendaal
  • Rosorum Zorgvilla Zypendaal
  • Rosorum Zorgvilla Zypendaal