Zorgvilla Apeldoorn

Zorgvilla Apeldoorn, de eerste ervaringen

17 januari 2022

Aan de bekende Loolaan in Apeldoorn heeft, naast Residentie Apeldoorn, ook Zorgvilla Apeldoorn sinds december 2021 haar deuren geopend. Beide locaties zijn gevestigd in het prachtige, karakteristieke pand van de ‘Koningsschool’. Bij aankomst is meteen duidelijk dat het om een bijzonder pand gaat. Bij binnenkomst komt de warmte en luxe je tegemoet. Het uitzicht op de mooie binnentuin doet je verlangen naar een zonnige dag, om op een fraai zitje met een kop koffie te kunnen genieten.

“De zorgvilla is er speciaal voor senioren met geheugenproblematiek, die in het dagelijks leven intensievere zorg of ondersteuning behoeven. De zorgvilla beschikt over 25 comfortabele woonstudio’s” vertelt locatiemanager Marjan Denkers.

Zorgvilla Apeldoorn, de eerste ervaringen
Voor de bewoners van de Zorgvilla worden de zorg en de activiteiten zorgvuldig afgestemd op de interesses en behoeften van de bewoners. Het ontbijt, de lunch en het diner worden dagelijks vers bereid en verzorgd in de gezellige huiskamer van de Zorgvilla, een mooi moment om elkaar te ontmoeten.
Mevrouw Kuiper is één van de eerste bewoners van Zorgvilla Apeldoorn en zij woont hier met veel plezier. Tijdens de gezamenlijke lunch vertelt zij haar bijzondere levensverhaal. Gedurende haar werkzame leven heeft zij gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen. Het is duidelijk dat mevrouw Kuiper haar ‘mannetje’ wel staat in het leven.

Mevrouw Kuiper vertelt: “Ik ben geboren in Apeldoorn maar heb op verschillende plekken geleefd en ook veel kunnen reizen. Ik heb een zoon en een dochter waar ik trots op ben en die hier regelmatig komen. Na het overlijden van mijn echtgenoot, heb ik 17 jaar geleden mijn huidige partner ontmoet toen hij vroeg of de stoel naast mij in de kerk vrij was. Nu wonen wij hier beiden en mag ik heel tevreden zijn. Ik geniet van de fijne dingen in het leven zoals het wekelijks bezoek aan de kapper en muziek. Al zit een regelmatig bezoekje aan het Concertgebouw in Den Haag er helaas niet meer in. Je ontmoet hier gelijkgestemden en tegelijkertijd heb ik mijn privacy wanneer ik dat wil.” Tussen de soep en de broodjes door, bekommert mevrouw Kuiper zich om een andere bewoner die ook aan de lunchtafel zit en maakt een praatje met hem.

“Na de periode van de voorbereidingen, is het geweldig om onze nieuwe bewoners te mogen verwelkomen. En ik kijk uit naar de komende weken waarin nog meer bewoners hun intrek gaan nemen in de Zorgvilla. Wij kunnen snel opschalen dankzij het fantastische team waar ik mee werk, vanuit ieders specialisme.” aldus Marjan Denkers.

Marjan vult aan: “Wij beseffen dat het een grote, vaak emotionele, stap is voor bewoners en hun familie om te verhuizen. Daarom is het ook zo fijn om hier persoonlijke aandacht aan te kunnen besteden. Zo ga ik bij mensen thuis op bezoek waardoor ik leer begrijpen hoe zij gewend zijn te leven en zodat we elkaar goed te leren kennen. Het is ons doel om bewoners dat gevoel van thuis ook hier te geven en daarbij telt elk detail.”

Sfeer proeven?
Het team van Zorgvilla Apeldoorn begroet met veel plezier nieuwe bewoners. U bent welkom voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice via 026 – 373 66 66 of via info@rosorum.nl. U kunt ook direct contact opnemen met Marjan Denkers via marjan.denkers@rosorum.nl.

Of klik hier om u online aan te melden voor een rondleiding.