Genieten met oudere leeftijd met een glas wijn

Zorgvilla Zwolle opent haar deuren

1 oktober 2021

Een feestelijk moment: nadat de zorgvilla de afgelopen periode verbouwd is tot liefdevol thuis voor mensen met dementie, was het vandaag tijd om de deuren te openen en de eerste bewoners te verwelkomen. Het monumentale pand werd volledig herbouwd in 19e-eeuwse stijl. De opening van de prachtige nieuwe locatie ontging belangstellenden niet, vorige week werd de zorgvilla al even geopend voor een kijkje achter de schermen tijdens de open dagen.

Open dag
Vol enthousiasme stonden locatiemanager Marije Fakkert en haar zorgteam afgelopen weekend tijdens de open dagen klaar om bezoekers te ontvangen en rond te leiden door de zorgvilla. De laatste had was gelegd aan de schoonmaak, de catering bezorgde lekkere hapjes, de statafels met bloemen werden buiten gezet en de open haard ging aan. In de zorgvilla hing de heerlijke geur van Rituals en verse bloemen.

Linda van Heerde, verzorgende bij Zorgvilla Zwolle, vertelt: “Het was een erg gezellige dag. De eerste bezoekers kwamen om 10:00 uur en werden rondgeleid door de medewerkers. Bij de ingang was er veel aandacht voor de mooie tegels op de vloer. Nieuwsgierig wilde men graag om het hoekje kijken naar de ruimtes”

De studio’s variëren in grootte van 30 tot 40 m2. Linda vertelt dat de bezoekers waren verrast door de ruime studio’s en de fijne badkamers. Linda: “We brachten de bezoekers eerst naar de derde en daarna naar de tweede etage, waar je qua vormgeving een andere woonstudio vindt. Op de eerste etage hadden we een studio ingericht als voorbeeldkamer. Wanneer je zelf in de ruimte staat voel je wat het met je doet en hoe je een fijne woonplek kan creëren.”

Natuurlijk bekeken de bezoekers ook de gezamenlijke ruimtes op de begane grond. De gezellige huiskamer, eetkamer met keuken en de sfeervolle serre. Niet te vergeten de tuin op het zuiden, waar het heerlijk vertoeven is als de zon schijnt. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog gezellig nagepraat en een brochure meegenomen. Het zorgteam vertelde vol trots hoe dit alles tot stand is gekomen en wat de mogelijkheden zijn om bij Zorgvilla Zwolle te komen wonen.

Heeft u of uw naaste interesse om in Zorgvilla Zwolle te wonen? Dan kunt u een persoonlijke rondleiding inplannen via rosorum.nl/bezoek-een-locatie.