Over ons

Uniek in z’n klasse

Wij geloven in een kleinschalige aanpak van leven, services en zorg voor senioren. Dat is niet alleen persoonlijker en prettiger. Hierdoor zijn we ook een stuk slagvaardiger en kunnen we beter maatwerk leveren. Ons doel is om u zich echt thuis te laten voelen, zodat u de levensstandaard die u gewend bent bij ons zoveel mogelijk voort kunt zetten. 

Dementerende ouder met intensievere zorg

Onze geschiedenis

Rosorum is ontstaan met als doel om senioren een woonvorm met dienstverlening te bieden die naadloos aansluit op de levensstijl die zij gewend zijn. Dat doen we in een sfeer die gekenmerkt wordt door respect, warmte en een persoonlijke benadering.

De naam Rosorum komt van onze eerste locatie: Residentie Arnhem. In de zeventiende eeuw stond op de plek van het huidige landhuis een herberg met de naam Rosorum. De Arnhemse architect Fromberg, bekend van het Arnhemse stadstheather Musis Sacrum, brak de herberg af en bouwde er een nieuw huis. De tuin werd later aangelegd door de beroemde tuinarchitecten J.D. Zocher en zoon. Het fundament van de toen aangelegde theekoepel is nog aanwezig. In 1931 werd het pand uitgebreid met zij- en achtervleugels, die het gebouw zijn huidige vorm gaven.

De clientenraad

Wie bepaalt dan of we het zelf goed doen? Dat zijn in de eerste plaats de bewoners en hun naasten. Daarom hebben wij een cliëntenraad in het leven geroepen. De doelstellingen van de cliëntenraad vindt u in het jaarplan. De actieve cliëntenraad behartigt de belangen van alle bewoners en hun naasten binnen Korian Nederland. Ze zijn erg betrokken en hebben veel inspraak. Samen bewaken en bouwen we een zo goed mogelijke zorgverlening. En spelen we in op praktische ontwikkelingen en wensen. Zo houden we samen de cliënttevredenheid op hoog niveau. Benieuwd naar de activiteiten van de cliëntenraad? Bekijk hier het jaarverslag van 2020.

Wilt u contact opnemen met de cliëntenraad? Stuur dan gerust een e-mail naar cr@korian.nl.

Onderdeel van Korian Nederland

Rosorum is sinds 2020 met trots onderdeel van Korian Nederland. De Korian Groep is een van de grootste en meest vooruitstrevende organisaties voor welzijn, zorg en ondersteuning van ouderen in Europa. Vanuit de basiswaarden verantwoordelijkheid, welwillendheid, transparantie en initiatief, bieden wij positieve zorg op maat, met een sterk kleinschalig en lokaal karakter. Hierbij gaan we verder dan de dagelijkse medische zorg. Met onze persoonlijke en positieve aanpak staat de kwaliteit van leven van onze bewoners altijd centraal. Voor ons en onze bewoners en cliënten betekent de verbondenheid met Korian een solide financiële basis en uitwisseling van kennis en ervaring. 

Met Rosorum, Stepping Stones, Dores Herstelzorg, Het Gouden Hart en Hestia Zorg bieden wij een breed aanbod van kleinschalige zorgconcepten in Nederland.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen de Korian Groep hebben we een MVO-strategie ontwikkeld, om zo een voortdurend verbeteringsproces tot stand te brengen op basis van onze waarden. We hebben ons gecommitteerd aan 15 verbintenissen, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Meer weten? Download hier onze MVO brochure.

Wat vinden onze bewoners en hun naasten?

Uiteraard doen we iedere dag ons uiterste best om de zorg te bieden die we voor ogen hebben. Zijn we op de goede weg? Dat is aan de bewoners en hun familie. Zij kunnen daar namelijk het best over oordelen. Daarom delen we graag hun ervaringen met u. Deze hebben zij geplaatst op Zorgkaart Nederland. De grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.