Eind jaren 20 van de vorige eeuw werd het karakteristieke pand aan de Prins Frederiklaan 4 gebouwd in opdracht van de Raad van de Arbeid. Later werd het pand na een grondige verbouwing van de binnenzijde in gebruik genomen als hoofdkantoor van Nutreco. In het voorjaar van 2018 heeft Rosorum het gebouw en de locatie geschikt bevonden voor haar organisatie en is eind 2018 gestart met een grondige verbouwing tot zorgvilla met 26 luxe woonstudio’s en diverse algemene ruimtes voor ouderen met geheugenproblematiek.

De markante villa ligt in het groene en bosrijke ‘Bergkwartier’. Een zeer gewilde wijk in Amersfoort, op een prachtige plek dicht bij allerlei faciliteiten zoals diverse winkels en restaurants die op loopafstand bereikbaar zijn. De hoofdingang ligt aan de Prins Frederiklaan, de achtertuin ligt aan de Utrechtseweg.

 

Vanaf 1 maart 2020 hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in dit kleinschalige woon-zorgcomplex. Er zijn twee modelwoningen beschikbaar en belangstellenden kunnen een afspraak maken voor een kennismaking en bezichtiging.

Wonen in Rosorum Zorgvilla Amersfoort

In tegenstelling tot een regulier verzorgingshuis is deze particuliere zorgvilla kleinschalig van opzet met zesentwintig comfortabele woonstudio’s  die in omvang variëren van circa 32 tot 45 m².

Iedere woonstudio is voorzien van een eigen (rolstoel toegankelijke) badkamer en wordt vrijwel gebruiksklaar opgeleverd met onder andere luxe vloerafwerking, behang en stucwerk. Sommige woonstudio’s beschikken nog over authentieke elementen, zoals prachtige lambriseringen. Deze zijn vanzelfsprekend volledig gerenoveerd. Alle woonstudio’s op de eerste en tweede etage en in het souterrain (de “tuinetage) zijn per lift bereikbaar.

Rosorum Zorgvilla Amersfoort is een zogeheten ‘open huis’, maar indien nodig kunnen er in overleg met bewoners of familie specifieke maatregelen worden getroffen om de veiligheid te verhogen en het verblijf verder te veraangenamen. Een en ander rekening houdend met de belangen van de bewoner en met de geldende wettelijke regels. De medewerkers van Rosorum hebben altijd zicht op de entree van de tuin en de villa. Bewoners van de zorgvilla hebben er buiten hun eigen woonstudio de beschikking over algemene ruimten zoals de monumentale entree, een riante woonkamer,  een gezellige woonkeuken en sfeervolle bibliotheek. De openbare ruimtes zijn met elkaar verbonden en hebben direct zicht op de tuin. Vanuit de woonkamer kunnen de bewoners de tuin en het terras betreden waar diverse zitjes geplaatst zijn. Bewoners nemen eigen meubilair mee om de woonstudio geheel naar eigen smaak in te richten.

De zorg in Rosorum Zorgvilla Amersfoort

Rosorum Zorgvilla Amersfoort levert een kwalitatief hoogwaardige combinatie van wonen, zorg en services voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming in hun dagelijks leven. Iedere bewoner van de zorgvilla is anders en de behoefte aan zorg varieert derhalve sterk. Zeker indien er sprake is van dementie, wat in meerdere of mindere mate vaak de situatie is, hangt de behoefte aan verzorging en begeleiding bijvoorbeeld samen met de individuele levensgeschiedenis en de persoonlijkheid van een bewoner.

Nieuwe bewoners hebben een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg,  zorgzwaartepakket (ZZP) 4 of hoger.

Soms is de juiste indicatie nog niet afgegeven en wordt in overleg met het orgaan dat de indicatie stelt (het CIZ) bekeken of er aanleiding is om een indicatie af te geven die nodig is voor het bekostigen van de dagelijkse zorg en overige dienstverlening  in Zorgvilla Amersfoort. In overleg met de bewoners en/of hun familieleden wordt voor iedere bewoner een zogeheten zorgleefplan opgesteld.

De dagelijkse zorg wordt 24 uur per dag gegeven door eigen medewerkers die door Rosorum zijn opgeleid en specifiek ervaring en affiniteit hebben met dementie, al dan niet gecombineerd met somatische zorg. Bij Zorgvilla Amersfoort hebben medewerkers de tijd, de ruimte en de kennis om een zo goed mogelijke relatie met de bewoners en zijn/haar dierbaren aan te gaan. Er is een breed aanbod van (dag-)activiteiten die zo veel mogelijk op de wensen en belangstelling van bewoners worden afgestemd.

Ook mantelzorgers zijn belangrijk. Zij vormen een sociaal netwerk en geven een gevoel van veiligheid en zelfstandigheid. Dit sociale netwerk wordt in kaart gebracht en waar nodig worden doelen opgenomen in het zorgplan. Aandacht voor mantelzorg is belangrijk, mantelzorger zijn is soms zwaar. Onze verpleegkundige adviseren en ondersteunen hierin waar nodig.

De leiding van Zorgvilla Amersfoort is in handen van een locatiemanager die zich dagelijks ondersteund weet door een verpleegkundige. Samen met de andere medewerkers vormen zij de sleutel tot de allerbeste zorg.

De services in Rosorum Zorgvilla Amersfoort

Om het de bewoners van Rosorum Zorgvilla Amersfoort zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken, is er een breed pakket aan services samengesteld.

De wensen en belangen van de bewoners staan daarbij centraal en er worden vanzelfsprekend geen verplichtingen opgelegd. Juist omdat bewoners van de Zorgvilla het vaak moeilijk vinden om zelfstandig een dagritme te vinden, zijn de services een belangrijk onderdeel van de dagelijkse begeleiding.

Rosorum Zorgvilla Amerfoort beschikt over een eigen professionele keuken waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner bereid worden. Desgewenst worden de maaltijden in de woonstudio’s geserveerd, maar in de praktijk eten de bewoners graag samen, meestal in kleine groepjes. Omdat de maaltijden heel belangrijke momenten op de dag zijn, worden de bewoners, als zij dat willen, betrokken bij de voorbereidingen en soms ook bij de bereiding van de maaltijden.

De activiteiten die de medewerkers dagelijks voor de bewoners organiseren, vormen onderdeel van de service enerzijds en de zorg en begeleiding anderzijds. Naast de maaltijden en de dagelijkse activiteiten zijn er nog diverse andere services van het huis. Zo worden de woonstudio’s en algemene ruimten in eigen beheer schoongemaakt, is er een was- en strijkservice en een eigen boodschappendienst. Ook organiseren de medewerkers van de zorgvilla met enige regelmaat externe activiteiten.

De tarieven van Rosorum Zorgvilla Amersfoort

De maandelijkse tarieven voor wonen in Zorgvilla Amersfoort bedragen vanaf € 2.800,-  per maand.

In het bedrag per maand zitten alle woongerelateerde lasten begrepen voor de eigen woonstudio alsmede voor de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Onder meer de huur van de ruimte (s), de verbruikskosten, de instandhoudingskosten etc.

Bewoners van Zorgvilla Amersfoort ontvangen zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg in de vorm van het “Volledig Pakket Thuis”. De vergoeding die Rosorum hiervoor ontvangt dekt alle overige kosten die worden gemaakt, met name voor de zorg en ondersteuning 24 uur per dag, 7 dagen per week. Rosorum zet veel zorgmedewerkers in  om de allerbeste zorg te geven. Daar betaalt u niets extra voor. Voor de geïndiceerde zorg betaalt u aan het CAK een inkomensafhankelijke eigen bijdrage die wettelijk is vastgelegd.

Samenvattend betaalt u het maandelijks tarief aan Rosorum en de (eventuele) wettelijke eigen bijdrage die verband houdt met de zorgindicatie aan het CAK. Hiermee bent u verzekerd van de allerbeste zorg en services en woont u in een comfortabele woonstudio in een prachtig karakteristiek pand.

Plattegrond

Beweeg met uw muis over onderstaande plattegronden en klik op een van de nummers.
De plattegrond van het desbetreffende appartement wordt dan geopend.
Met de pijltjes aan de linker- en rechterzijde van de plattegrond kunt u een andere verdieping selecteren.