Hoe het werkt

U bent van harte welkom

Wat wordt uw nieuwe thuis, of dat van uw partner, vader, moeder, vriend of familielid? Het is een moeilijke beslissing. Wij helpen u daar graag bij door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en u te voorzien van persoonlijk advies. En misschien nog wel belangrijker: door u de sfeer van onze locaties te laten proeven en te luisteren naar uw verhaal. U bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding bij één van de locaties van Rosorum.

Indicaties en vergoedingen

De kosten voor wonen en zorg bij Rosorum bestaan uit twee componenten: de maandelijkse kosten die Rosorum in rekening brengt enerzijds en een wettelijke inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor zorg op indicatie anderzijds. De wettelijke inkomensafhankelijke eigen bijdrage geldt alleen voor zorg die via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of via de Wlz (Wet langdurige zorg) geïndiceerd is. Er is geen eigen bijdrage van toepassing indien (thuis)zorg verzekerd is via de basisverzekering, mits er sprake is van een restitutiepolis.

(Her-)indicatie door wijkverpleegkundige
Indien er sprake is van een zorgvraag geldt dat indien er nog geen of nog geen juiste indicatie aanwezig is eerst een (her-)indicatie door onze wijkverpleegkundige wordt gesteld om te bepalen welke zorg nodig is. Deze indicatie bepaalt welke hoeveelheid zorg vergoed wordt. Dit betekent bijvoorbeeld dat echtparen samen kunnen wonen met een verschillende zorgvraag. De verpleegkundigen bij de residentie bewaken of de indicatie nog toereikend is. Het kan zijn dat u op het moment van verhuizen naar Rosorum (nog) geen geldige zorgindicatie heeft, terwijl u wel behoefte heeft aan zorg en/of ondersteuning. Wonen in een van onze residenties is ook mogelijk zonder zorgindicatie.

Zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)
Afhankelijk van de persoonlijke situatie wordt een deel vergoed en is een deel voor eigen rekening. Wanneer iemand blijvend intensieve zorg nodig heeft, kan het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) onderzoeken of diegene in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van Wlz-zorg is dat iemand blijvend 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanent toezicht nodig heeft. Het CIZ geeft op basis van de zorgbehoefte vervolgens een indicatie af die bepaalt hoeveel en welke zorg nodig is. Er is daarbij sprake van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze wordt bepaald en uitgevoerd door het CAK. Dat is wettelijk zo geregeld. De eigen bijdrage is gekoppeld aan het Volledig Pakket Thuis (VPT). Het CAK heeft bepaald dat uw eigen bijdrage in 2023 minimaal €184,00 per maand en maximaal €966,60 per maand is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Op die manier kunnen we u snel duidelijkheid geven over wat vergoed wordt en wat voor eigen rekening is.   

Woonservicekosten

Bij Rosorum betaalt u maandelijks een all-in tarief. De prijzen zijn vaste bedragen per maand, onafhankelijk van de hoeveelheid zorg die nodig is, wat er ook gebeurt. Het maandtarief van Rosorum varieert per locatie en is afhankelijk van de ligging en de omvang van het appartement of de woonstudio.

De verhuizing

We willen onze toekomstige bewoners en hun familie zo goed mogelijk leren kennen. We verdiepen ons in hun levensloop en in de leefgewoontes en brengen vervolgens de benodigde zorg in kaart. Vaak komen we ook vooraf thuis op bezoek. Dan pas volgt de verhuizing. Dit doen we om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat het leven dat men gewend is bij ons zoveel mogelijk door kan gaan. De meeste appartementen en woonstudio’s zijn gestoffeerd en met eigen meubilair in te richten. In bepaalde gevallen kunnen huisdieren zelfs meeverhuizen. Op die manier creëren we een warm thuis.

Rosorum biedt ook residentie voor ouderen stellen

Uw privacy

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om conform de regels van AVG. Hoe wij met persoonsgegevens omgaan leest u in onze privacyverklaring (.pdf).