Zorgvilla Amersfoort, een warm thuis voor senioren

28 januari 2022

In de zeer gewilde groene wijk Bergkwartier bevindt zich Zorgvilla Amersfoort, onderdeel van Rosorum. De zorgvilla is er speciaal voor senioren die in het dagelijks leven meer zorg en ondersteuning behoeven bij geheugenproblematiek. De zorgvilla heeft 26 woonstudio’s die in grootte variëren van 32 tot 45 m2. Er zijn verschillende gezamenlijke ruimtes, zoals een riante woonkamer, gezellige woonkeuken en een sfeervolle bibliotheek.

Een warm welkom
Wanneer u het pand binnenloopt valt het direct op: de warme sfeer. Het interieur straalt rust uit, op de achtergrond speelt klassieke muziek en het huis is geheel in de kerstsfeer. De heer Verhoef, bewoner sinds oktober dit jaar, vertelt enthousiast hoe het is om hier te wonen: “Het is natuurlijk een grote stap om te verhuizen en ik ben blij dat ik de beslissing genomen heb. Toen ik hier binnen kwam was ik meteen onder de indruk van de sfeer en de manier waarop ik ontvangen werd. Het kostte uiteraard even tijd om te wennen, maar doordat de mensen hier echt met de bewoners bezig zijn, en iedereen elkaar helpt, ging dat heel goed. Er is veel variatie qua activiteiten en ik waardeer het dat ik zelf kan beslissen wat ik wil doen. Ik kan andere mensen die ook voor deze keuze staan, Zorgvilla Amersfoort zeker aanbevelen.”

Sandra Westeneng, locatiemanager, vult aan: “Wij besteden vanuit het zorgteam veel aandacht aan de ontvangst van nieuwe bewoners en willen graag zoveel mogelijk weten over hun interesses en gewoontes, zodat we daar rekening mee kunnen houden en onze zorg en activiteiten daarop kunnen aanpassen. Samen koffie drinken of een wandeling maken.Zo leren we elkaar kennen en creëren we een veilige en warme omgeving waar bewoners zich snel thuis voelen. Ook de bewoners spelen een belangrijke rol, zij zoeken elkaar in de eerste week op en heten nieuwe bewoners welkom.”

Een bijzonder jaar
Sandra Westeneng, locatiemanager, vertelt hoe zij en haar team zijn omgegaan met de Corona uitdagingen tijdens het afgelopen jaar: “Ik geef toe dat ik af en toe slapeloze nachten heb gehad. En het allerbelangrijkste is dat we er voor elkaar zijn, voor de bewoners, de familie en voor elkaar in het team. De zorg voor onze bewoners ligt in onze handen en wij doen er alles aan om dit vertrouwen waar te maken. Wij maken de zorg op maat voor elke bewoner en dit is in de Corona tijd extra belangrijk. Gelukkig is er binnen Korian een Corona crisisteam beschikbaar die alle nodige ondersteuning hierin biedt. Zo is er een speciaal team geweest om ervoor te zorgen dat de booster zo snel mogelijk op alle locaties gegeven kon worden. Dat geeft een veilig gevoel.”

“Ons uitgangspunt is dat wij werken in het huis van onze bewoners en dat hun welzijn voorop staat. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen bezoektijden zijn en familie dus langs kan komen wanneer zij dat willen, zoals je dat thuis ook gewend bent. In deze tijd is het belangrijk om alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en wij zorgen dat iedereen hiervan op de hoogte is. De communicatie met de familie is belangrijk.”

Annemieke van Vulpen, verzorgende IG, vertelt over het kerstdiner: “Onze chef-kok had een uitgebreid menu bereid en de tafel was mooi aangekleed. Als ik dan iedereen zie genieten, dan vind ik het heel bijzonder om hier onderdeel van te zijn. Hier kom ik mijn bed voor uit en ik ben trots dat ik onderdeel mag zijn van Korian. De sfeer in ons team is top, één team, één taak!”

Sfeer proeven?
Het team van Zorgvilla Amersfoort begroet graag nieuwe bewoners, er zijn nog enkele woonstudio’s vrij. Een nieuw thuis kiezen kan een lastige zoektocht zijn. Zorgvilla Amersfoort helpt u daar graag bij, door vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. U bent ook altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Neem voor meer informatie contact op met Rosorum via 026 – 373 6666 of via info@rosorum.nl. Of neem direct contact op met locatiemanager Sandra Westeneng via 033 – 303 8300.

Of klik hier om u online aan te melden voor een rondleiding.