Het karakteristieke en monumentale pand ligt in het hart van het centrum van Aalst, gemeente Waalre,  op een prachtige plek direct bij allerlei faciliteiten zoals winkels, restaurantjes en een gezondheidscentrum. Het pand werd in 1908 gebouwd als Franciscanessen klooster en was de afgelopen twee decennia na het vertrek van de nonnen in gebruik als gezondheidscentrum en deels als woonhuis. In maart 2017 start Rosorum  met de verbouwing waarbij het uitgangspunt is om het maximale wooncomfort en huiselijke sfeer te creëren met behoud van de karakteristieke details van het pand. 

In februari 2018 zal de verbouwing naar verwachting voltooid zijn en kunnen de eerste bewoners begin maart 2018 hun nieuwe appartementen betrekken.Inschrijven voor een appartement in Rosorum Zorgvilla Waalre kan door  uw wens daartoe via de contactpagina op deze website kenbaar te maken. Op die pagina kunt u tevens een brochure aanvragen en specifieke vragen stellen. Inschrijven is uiteraard vrijblijvend. De brochure is beschikbaar in mei 2017. Voor die tijd sturen wij u een pdf brochure per e-mail.

Wonen in Rosorum Zorgvilla Waalre

In tegenstelling tot een regulier verzorgingshuis is deze particuliere zorgvilla kleinschalig van opzet met negentien comfortabele woonstudio’s  die in omvang variëren van circa 30 tot 40 m².

Iedere woonstudio is voorzien van een eigen badkamer en wordt vrijwel gebruiksklaar opgeleverd met onder andere luxe vloerafwerking, behang en stucwerk. Sommige woonstudio’s beschikken nog over authentieke elementen, zoals prachtige lambriseringen. Deze zijn vanzelfsprekend volledig gerenoveerd. De woonstudio’s op de eerste en tweede etage zijn per lift bereikbaar.

Rosorum Zorgvilla Waalre is een zogeheten ‘open huis’, maar indien nodig kunnen er in overleg met bewoners of familie specifieke maatregelen worden getroffen om de veiligheid te verhogen en het verblijf verder te veraangenamen. De medewerkers van Rosorum hebben altijd zicht op de entree van de tuin en de villa. Bewoners van de zorgvilla hebben er buiten hun eigen woonstudio de beschikking over algemene ruimten zoals de monumentale entree, een riante woonkamer,  een gezellige woonkeuken en sfeervolle bibliotheek. De openbare ruimtes zijn met elkaar verbonden en hebben direct zicht op de tuin. Vanuit de woonkamer kunnen de bewoners de tuin en het terras betreden waar diverse zitjes geplaatst zijn. Bewoners nemen eigen meubilair mee om het appartement naar eigen smaak in te richten.

 

De zorg in Rosorum Zorgvilla Waalre

Rosorum Zorgvilla Waalre levert een kwalitatief hoogwaardige combinatie van wonen, zorg en services voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming in hun dagelijks leven. Iedere bewoner van de zorgvilla is anders en de behoefte aan zorg varieert derhalve sterk. Zeker indien er sprake is van dementie, wat in meerdere of mindere mate vaak de situatie is, hangt de behoefte aan verzorging en begeleiding bijvoorbeeld samen met de individuele levensgeschiedenis en de persoonlijkheid van een bewoner.

Nieuwe bewoners hebben meestal zorgzwaartepakket (ZZP) 4-5 of hoger. Soms is de juiste indicatie nog niet afgegeven en wordt in overleg met het orgaan dat de indicatie stelt (het CIZ) bekeken of er aanleiding is om een indicatie af te geven die nodig is voor het bekostigen van de dagelijkse zorg in Zorgvilla Waalre. In overleg met de bewoners en/of hun familieleden wordt voor iedere bewoner een zogeheten zorgleefplan opgesteld.

De dagelijkse zorg wordt 24 uur per dag gegeven door eigen medewerkers die door Rosorum zijn opgeleid

en specifiek ervaring en affiniteit hebben met dementie, al dan niet gecombineerd met somatische zorg. Bij Zorgvilla Waalre hebben medewerkers de tijd, de ruimte en de kennis om een zo goed mogelijke relatie met de bewoners en zijn dierbaren aan te gaan.

De leiding van Zorgvilla Waalre is in handen van een locatiemanager die zich dagelijks ondersteund weet door een zorgcoördinator. Samen met hun medewerkers vormen zij de sleutel tot de allerbeste zorg.

De services in Rosorum Zorgvilla Waalre

Om het de bewoners van Rosorum Zorgvilla Zypendaal zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken, is er een breed pakket aan services samengesteld.

De wensen en belangen van de bewoners staan daarbij centraal en er worden vanzelfsprekend geen verplichtingen opgelegd. Juist omdat bewoners van de Zorgvilla het vaak moeilijk vinden om zelfstandig een dagritme te vinden, zijn de services een belangrijk onderdeel van de dagelijkse begeleiding.

Rosorum Zorgvilla Waalre beschikt over een eigen professionele keuken waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner bereid worden. Desgewenst worden de maaltijden in de woonstudio’s geserveerd, maar in de praktijk eten de bewoners graag samen, meestal in kleine groepjes. Omdat de maaltijden heel belangrijke momenten op de dag zijn, worden de bewoners, als zij dat willen, betrokken bij de voorbereidingen en soms ook bij de bereiding van de maaltijden.

De activiteiten die de medewerkers dagelijks voor de bewoners organiseren, vormen onderdeel van de service enerzijds en de zorg en begeleiding anderzijds. Naast de maaltijden en de dagelijkse activiteiten zijn er nog diverse andere services inbegrepen. Zo worden de woonstudio’s en algemene ruimten in eigen beheer schoongemaakt, is er een was- en strijkservice en een eigen boodschappendienst. Ook organiseren de medewerkers van de zorgvilla met enige regelmaat externe activiteiten.

De tarieven van Rosorum Zorgvilla Waalre

De all-in tarieven voor de woonservice in Zorgvilla Waalre bedragen vanaf € 2.950,- per maand.

Hierbij zijn naast de huur van het eigen appartement de kosten voor energiegebruik, gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, onderhoud, onroerende zaak belasting, kabeltelevisie, internet- en telefoonaansluiting, beveiligings- en brandmeldsysteem, persoonlijk alarmeringssysteem, alle maaltijden, koffie, thee en vruchtensappen, kleine reparaties, 24-uurs aanwezigheid van gediplomeerd personeel, zorgcoördinatie en zorgplan inbegrepen.

Plattegrond

Beweeg met uw muis over onderstaande plattegronden en klik op een van de nummers.
De plattegrond van het desbetreffende appartement wordt dan geopend.
Met de pijltjes aan de linker- en rechterzijde van de plattegronden kunt u andere verdiepingen selecteren.

  • Rosorum Zorgvilla Waalre
  • Rosorum Zorgvilla Waalre
  • Rosorum Zorgvilla Waalre